ממשל טראמפ השהה בימים האחרונים העברה של סיוע צבאי ללבנון בשווי של 105 מיליון דולר - כך מסרו אמש (חמישי) גורמים בממשל האמריקני לסוכנות הידיעות רויטרס.
לפי אותם גורמים, מחלקת המדינה הודיעה לקונגרס אתמול (חמישי) שהמשרד הממונה על תקציב הבית הלבן, יחד עם מועצת הביטחון, החליטו להשהות את העברת הסיוע. אותם גורמים לא פירטו את המניע לעצירת הסיוע האמריקני ללבנון, ואף ציינו כי מחלקת המדינה סירבה לספק את המניע להחלטה.
צעד זה של ממשל טראמפ מגיע יומיים לאחר התפטרותו של ראש ממשלת לבנון, סעאד אל-חרירי. אל-חרירי הודיע על התפטרותו השבוע בתום תשעה חודשים מיום כינון ממשלתו. בנאום שנשא אמר: "המדינה שלנו הגיעה למבוי סתום וצריכה ניעור כדי לצאת מהמשבר, תפקידים הולכים ובאים, אך מה שחשוב הוא כבוד ושלום המולדת. מכאן אסע לנשיא מישל עאון כדי להגיש את התפטרותי והתפטרות ממשלתי".
צילום: דובר צה"ל
ראש ממשלת לבנון המתפטר, סעד חרירי // צילום: איי.פי
ישראל סיכלה מספר פעמים, באמצעים צבאיים, דיפלומטיים ואחרים, צעדים של איראן לשדרוג הטילים, ואולם מאמצי איראן לא נפסקו. כעת אומרת ישראל כי כל מעצמה שמבקשת לסייע ללבנון להקים ממשלה חדשה ולייצב אותה, צריכה להתנות את עזרתה בהתחייבות של אותה ממשלה לפעול נגד פרויקט דיוק הטילים.
משלחת ישראל באו"ם פתחה בחודש שעבר במהלך הסברתי נרחב כדי לגייס תמיכה בינלאומית למהלכיה נגד פרויקט דיוק הטילים של חיזבאללה ואיראן. "מאז 2016 איראן וחיזבאללה פועלים על מנת להסב רקטות לטילים מדויקים בתוך מתקנים בשטחי לבנון ובהנחיית מפקד כוח אל־קודס, קאסם סולימאני. הרכיבים הדרושים לפרויקט הדיוק מועברים מאיראן ללבנון דרך סוריה באמצעות היבשה, האוויר והים", נכתב בתלונה שנשלחה למועצת הביטחון באו"ם.
כזכור, ראש הממשלה הלבנוני סעד אל-חרירי הודיע על התפטרותו אתמול בתום כתשעה חודשים מכינון ממשלתו האחרונה. על פי דיווחים בכלי תקשורת לבנוניים, אל-חרירי סירב כבר שלשום לכנס ישיבה של שרי הממשלה ואחר הצהריים הוא נשא נאום מיוחד בו אמר: "המדינה שלנו הגיעה למבוי סתום וצריכה ניעור כדי לצאת מהמשבר, תפקידים הולכים ובאים, אך מה שחשוב הוא כבוד ושלום המולדת. מכאן אסע לנשיא מישל עאון כדי להגיש את התפטרותי והתפטרות ממשלתי".
2019-11-01 07:40:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiLGh0dHBzOi8vd3d3LmlzcmFlbGhheW9tLmNvLmlsL2FydGljbGUvNzAzNTA50gEA?oc=5
No comments:
Post a Comment